Uudised

Uudised

Uudised

 Ökofestivali laat purustas külastajate rekordi
 
2022-08-24 10:26:00

21. augustil Karilatsi Vabaõhumuuseumis aset leidnud Ökofestivali laat purustas viimaste aastate külastajate rekordi, kuna ilus ilm ja mõnus laadamelu tõid kohale ligi 7000 külastajat.

Järjekorras juba 16ndat Ökofestivali laata korraldas Põlvamaa Arenduskeskus, mille juhataja Lennart Liba ütles, et Ökofestivali tähtsust siinsele piirkonnale on raske ülehinnata. „Tegemist on Põlvamaa jaoks väga olulise sündmusega, millest on läbi aastate alguse saanud mitmed põnevad algatused,“ rääkis Lennart Liba, kes tundis head meelt, et laat suudab oma soliidsele vanusele vaatama pakkuda külastajatele palju põnevat.

Ökofestivali laadal olid oma põnevate toodetega esindatud väiketootjad igast Eestimaa nurgast ja laadal pakutinii talukaupa kui käsitööd, aga erinevate eesti autorite disaini, nii ehete, riiete, aksessuaaride kui keraamikana. Nagu heal laadal ikka, pakuti laadal ehedat eesti toitu, kus kõhu said täis ka veganid.

Traditsiooniliselt leidis Ökofestivali laadalt ka muid põnevaid tegevusi. Räpina Aianduskooli õpetajate juhendamisel valmistati töötoas 37 putukahotelli ja vaadeldi lähemalt, millised asukad sellesse elama sobiks. Keskkonnaameti võõrliikide õpitoas õpiti tundma taimeliike, tutvustati võõrliikidega kaasnevaid ohte ja anti nõu, kuidas neid liike vältida ning ohjata. Samuti viidi läbi 3 praktilist seminari, kus teemadeks reovesi maakodus, allikad ja veevabad käimlad.

Nagu ka eelnevatel aastatel, tegi korraldusmeeskond kõik selleks, et laada keskkonnajalajälg oleks võimalikult väike. Nii toimus esimest aastat laadal kotiringlus, kus vajadusel sai ostude kandmiseks kaasa haarata riidest koti või anda enda üleliigsetele kotile uue elu. Enesestmõistetavalt sorteeriti prügi ja mitmed ettevõtjad kasutasid oma toodete degusteerimiseks pärislusikaid.

„Põlvamaa rikkus on tema rohelisus, mida Ökofestival aasta ühe tähtsündmusena edasi kannab. See näitab meie rohelist suhtumist ja lubadust olla oma tegevuses säästlik, puhas, taaskasutav ja hooliv. Ökofestival ongi mõeldud selleks, et juhatada inimesi keskkonnasõbralike tarbimisharjumuste poole ja propageerida säästlikke eluviise,“ ütles Põlvamaa Arenduskeskuse rohemajanduse suunajuht Kanni Kallastu.

Ökofestivali korraldab SA Põlvamaa Arenduskeskus. Toetavad Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fond meetmest "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks"  projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

Vaata Ökofestivali galeriid SIIT!

 

eu