Uudised

Uudised

Uudised

Põlvamaa ettevõtjad alustasid turismisihtkoht Rohelisem Põlvamaa loomisega
2023-03-28 13:50:00

Eile, 27. märtsil toimus Moostes, Saviukumaja seminariruumis Põlvamaa rohelise ringi arenguprogrammi esimene koolituspäev, mille pikemaajaliseks eesmärgiks on tõsta Põlvamaa kui roheline maakond roheturismi kaardile.

Eesti roheturismi arengud on olnud positiivsed ning viimastel aastatel on näha järjest suuremat huvi roheturismi vastu. Eesti on looduskaunis maa ning viimastel aastatel on roheturismi populaarsus märgatavalt kasvanud. Looduses liikumise võimalusi on mitmeid ning matkarajad, loodusrajad ja vaatamisväärsused pakuvad külastajatele suurt huvi. Kõik see on Rohelisemal Põlvamaal täna olemas, kuid mitte iga Eestimaa elanik ei vali oma turismisihtkohaks Põlvamaad.

Põlvamaa on paljude väikeste ettevõtlusvormidega piirkond, kus ettevõtjate omavaheline ja kogukondlik koostöö saab soodustada piirkonna loodusväärtuste ning kohaliku kultuuripärandi säilimist, samuti suurendada kohaliku majanduse säästvat arengut ja sotsiaalset sidusust. Just sel põhjusel sai loodud projekt Põlvamaa rohelised ringid, mis esimeses etapis kutsub ettevõtjaid osalema rohelise ringi arenguprogrammis, et siis projekti teises etapis asuda rohelisi ringe kui Põlvamaa atraktiivseid roheturismi pakette disainima.

Järgnevatel koolituspäevadel saavad ettevõtjad üle vaadata oma ärimudelid ja eesmärgid ning panna paika oma tegevusplaani ning otsida võimalusi koostööks teiste ettevõtjatega. Põlvamaa roheline ring valmib juba käesolevaks turismihooajaks.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

eu