Uudised

Uudised

Uudised

Põlvamaa kutsub Ökofestivalile!
2023-08-08 11:47:00

Pühapäeval, 20. augustil leiab Karilatsi Vabaõhumuuseumis aset Ökofestivali laat, kus sarnaselt eelnevatele aastatele kaubeldakse käsitöö, looduse- ja tervisekaupadega ning puhtas looduses kasvatatud toidu, maa- ja metsaandidega.

Ökofestivali laadal on oma põnevate toodetega esindatud väiketootjad igast Eestimaa nurgast, mistõttu ükski laadaline ei pea laadalt lahkuma tühjade kätega. Laadal pakutakse nii talukaupa kui käsitööd, aga ka mett, sibulat ja taimi. Oma tooteid pakuvad puutöömeistrid ja on tooteid nii lastele, naistele kui meestele. Nagu heal laadal ikka, pakutakse ka tänavu ehedat eesti toitu.

Traditsiooniliselt on Ökofestivali laadal ka muid põnevaid tegevusi. Räpina Aianduskooli inimesed õpetavad meisterdama putukahotelli, lapsed saavad sõita Kirsi Ponitalu ponidega, kätt saab proovida vibulaskmises, sõita Taevaskoja rongi Peetrikesega ning teha palju muud põnevat. Karilatsi Vabaõhumuuseum pakub giidituure Karilatsi koolimajas. Keskkonnaameti telgis saab osaleda töötoas, kuidas liikuda looduses jälgi jätmata ja Mõniste Talurahvamuuseum pakub võimalust tutvuda talulaste mängumaaga. MTÜ Rohekratt pakub aga võimalust osaleda looduslik voolimismassi töötoas. Peep Tobrelutsu juhendamisel toimub õpituba maakodu veekasutusest, mille raames viiakse läbi ka praktiline immutuskatse. Festivali laada kogu programmiga saab tutvuda kodulehel ecofest.ee/programm.

Festivali on alati ilmestanud ka vahva kultuuriprogramm, kus astuvad üles ansambel Kõhukesed, rahvatantsurühmad Põlva Päntajalad ja Vihista Viisku ja mustlastantsurühm Romaška. Kell 12 tunnustatakse aga festivali laval Põlvamaa selle aasta kaunimate kodude omanikke.

Ökofestival avab külastajatele väravad 20. augustil kell 09:00 ja festival kestab kuni kella 16:00. Sissepääsu hind on 3 eurot ja kuni 16-aastastele lastele (k.a) on sissepääs tasuta.

Laada korraldajad paluvad laadale tulijatel kaasa võtta hea tuju ning sularaha, sest suure võrgukoormuse tõttu võivad kauplejate makseterminalid tõrkuda. Sarnaselt eelmisele aastal oleme laadal avanud ka riidekoti ringluse. Laadalistel, kellel kodus on ohtralt riidekotte, saavad need kaasa võtta ja jätta ringluspunkti, kus ostukotita laadakülastajad neid omakorda võtta saavad

Täpsema informatsiooni Ökofestivali kogu programmi kohta leiab kodulehelt www.ecofest.ee ja meie Facebooki lehel facebook.com/okofestival.

NB! Teetööde tõttu on suletud Karilatsi sild ja laadale tulekuks lähtuge ümbersuunavatest teemärkidest!

Ökofestivali korraldab SA Põlvamaa Arenduskeskus. Toetavad Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fond meetmest "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks"  projektist „Põlvamaa PATEE programm 2020-2023".

 

 

eu