Põlvamaa TEHA

Liikuma Kutsuv kool kutsub ja Põlvamaa TEHA soovitab!
2023-10-11 12:37:00

Tartu Ülikooli liikumislaboril on suur rõõm teatada, et kevadine õuekuu ei jäänud selle aasta viimaseks. Me kutsume teie kooli ka sellel sügisel ajavahemikul 06.11 - 10.11 osalema Liikuma Kutsuva Kooli õuesõppenädalal „Taas sügise säras õue õppima“. Lööge kaasa kas oma klassi või lausa kogu kooliga!

Õuesõppenädal on kujunenud aastatega niivõrd populaarseks, mis näitab vaid ainult üht: nii õpilased kui ka õpetajad peavad oluliseks koolipäeva jooksul õues viibimist. Möödunud sügisel osaleti õuesõppenädalal üle 200 erinevast koolist ja lasteaiastÕuesõppenädala ürituste idee on suunata nii õpilasi kui ka õpetajaid avastama enda jaoks välitingimuses õppimise võlusid. Osalenud koolide kajastus on olnud igal üritusel väga positiivne ning möödunud kevadisel õuekuul kogesime, et õue mindi lisaks õppetööle ka pidama nädalakoosolekuid või muid ühisüritusi.

Kuidas osaleda?

Õuesõppenädalale on oodatud registreerima nii eraldi klassid kui ka kogu koolipere. Selleks, et ühisest õues õppimisest saaks osa võtta võimalikult palju Eesti koole, on ka sellel korral võimalik osaleda kogu nädala jooksul. Igaühe enda otsustada jääb, kas õues õpitakse nädala jooksul ühel tunnil, päeval või hoopis kogu nädal. 

Jagage rõõmu! 

Selleks, et ka teised saaksid osa teie õues veedetud koolipäevast, jäädvustage õues õppimist ning laadige oma tegevuste kirjeldused, materjalid, fotod, kogemused jms selle päeva jaoks loodud virtuaalsele seinale Padleti keskkonnas. Lisaks jagage rõõmu õues õppimisest ka mujal sotsiaalmeedias nii Liikuma Kutsuva Kooli FB-grupis kui ka oma kooli lehel kasutades märksõnu #õueõppima ja #liikumakutsuvkool.

Kui õuesõppe korraldamisel jääb ajast või ideedest puudu?

Muidugi tulevad appi varasemate õuesõppepäevade Padleti seinad: Kevadine õuesõppenädal 2022,  Sügisene õuesõppenädal 2022 ning Õuekuu 2023. Lisaks uurige Liikuma Kutsuva Kooli kodulehe ideepanka, Tartu Ülikooli liikumislabori koolitusi ja suhelge oma kolleegidega, sest koostegemine pakub kindlasti lisarõõmu!

Täpsemat infot leiad siit: https://www.liikumakutsuvkool.ee/koolitus/ouesoppenadal-taas-sugise-saras-oue-oppima/

Nüüd aga kõik kiiresti registreeruma! Registreerimiseks leiad lingi siit:

REGISTREERU SIIN

Gerttu Vaher 

Tartu Ülikooli liikumislabori õuesõppeprojektide eestvedaja

Email: oueoppima@gmail.com

eu