Ettevõtluse uudised

Väikeettevõtjate aastasündmus SÜDI 2024 Põlvamaa ettevõtjatele tasuta piletiga
2024-02-13 18:24:00

SÜDI 2024 on spetsiaalselt väikeettevõtjatele mõeldud sündmus, milles on ühendatud inspireerivad ettekanded, praktilised töötoad, mess ja eelmise aasta tublimate väikeettevõtete auhindamine. Põlvamaa ettevõtjatele on osalemine tasuta. 

SÜDI kaaskorraldaja EVEA president Ille Nakurt- Murumaa räägib, et üldine majanduskriis mõjutab ka väikeettevõtjaid: “Samas on väikeettevõtjad nagu kassid, kellel on üheksa elu. Kuigi COVID ja teised kriisid on mitmed ettevõtted rivist välja löönud, siis need, kellel ettevõtluspisik veres, hakkavad uuesti tegustema.”  

Nakurt- Murumaa arvates on väikeettevõtjatel täna kaks peamist väljakutset: raske ligipääs soodsale laenurahale ja riiklik bürokraatia. Raha ja maksude teemadele mitu SÜDI töötuba ka keskendub.

Kuidas saada soodsalt laenu ja mitte maksta liiga palju makse?
SÜDI kavas on kokku 10 töötuba, millest ühes saab Finora Panga spetsialistidega arutada selle üle, kuidas saada võimalikult soodsalt laenu. Teises töötoas saab debateerida Maksuameti ekspertidega erisooduste teemal. Kolmandas temaatilises töötoas saab kohapeal Õiguskiirabi Juristide Liidu asjatundjatelt ja Raamatupidajate Koda võtab oma töötoas vaatluse alla e-arved.

Kuidas toota ise elektrit ja pidada kohviku taga kanu?
Tallinn- Tartu maanteel asuv “Tikupoiss” on hea näide ringmajandusest. Ettevõtja Urmas Johanson toodab seal ise tuulest elektrit ja kohviku taga peetavate kanade munadest tehakse külalistele kooki. SÜDI laval esineb Johanson koos Ragn Sellsi projektijuhi Alar Salustega, kes räägib sellest, kuidas ringmajandus mõjutab ettevõtete konkurentsivõimet.

Kindral Herem, Ulakas Kaunitar ja Merineitsi
Konverentsil esinev kindral Herem räägib sellest, kuidas ettevõtjad saavad riigikaitsesse panustada ja mida tähendab ettevõtjate jaoks kaitsetahe. USAst Miamist sõidab SÜDI-le kohale Guinnnessi rekordi omanik, avavaveeujua Merle Liivand, kes jagab nõu, kuidas tagasihoidlikel eestlastel õnnestuks maailmas läbi lüüa. Mitmekordne Gasell- ettevõtja, “Ulaka kauntari” omanik Kirki Kubri jagab oma kogemusi selle kohta, kuidas kriisidest võitjana välja tulla ja mitte hoogu kaotada.

Kokku on SÜDI 2024 sündmusel üle 20 esineja ja 10 töötoa. Põlvamaa ettevõtjad saavad sündmusel osaleda tasuta.

Südi 2024 toimub juba 5. Märtsil 2024 Viimsi Artiumis, registeerida saab aadressil www.sydi.ee

FOTO: Eelmise aasta SÜDI toimus Taltechis ja tõi kokku üle 200 ettevõtja. Autor: Teet Malsroos

 

Hando Sinisalu,
Founder @
Best Marketing & Marketing Parrot
+3725028561
hando@best-marketing.com
https://www.linkedin.com/in/b2bcontentexpert/
 

eu