Uudised

Aasta lastaeaiaõpetaja on Kätlin Vaher Põlvast
2023-10-09 12:00:00

Tartus jagati 7. oktoobril jagati 11. korda riiklikke hariduspreemiaid, kus aasta lasteaiaõpetaja tiitli pälvis Kätlin Vaher Põlva lasteaiast Pihlapuu.

Kätlin Vaher pälvis ka Põlvamaa aasta lasteaiakasvata tiitli ja tema iseloomustuses kirjutati, et Kätlini mängulised, mitmekülgsed ning rõõmuloovad muusikategevused panevad helisema nii lapse kui ka täiskasvanu hingeviisid, on eeskujuks oma suhtlemisstiililt ja suhtumiselt igasse inimesse. Õpetajana planeerib ja viib läbi tegevusi, mis toetavad lapse loovust, loomingulisust ning võimalust nautida musitseerimist ning kogeda eduelamust. Lapsel võimalik tunda rõõmu muusikalistest ühistegemistest - laulmine, rütmiline liikumine, pillimäng ning individuaalselt harjutada, proovida, esineda. 

Kätlin lähtub laste vanuselisetest, arengulistest aga ka sotsiaalsetest ja emotsionaalsetest vajadustest. Muusikasse on lõimitud matemaatika, keele ja kõne arendamine. Kasutab Orff pedagoogikat ja viib läbi täiendavaid tegevusi andekatele ja AEV lastele.

Riiklikud hariduspreemiad anti välja 12 kategoorias. Kõikide kategooriate laureaadid pälvisid aastapreemiana 10 000 eurot.

Foto: Sander Silm

 

eu