Uudised

Ettevõtlike koolide esindajad lihvisid oskusi meeskonnatöös ja suhtluses
 
2022-03-09 09:55:00

1.-2. märtsil kogunesid haridusvõrgustikku “Ettevõtlik kool” kuuluvad Põlvamaa koolide esindajad Valgamaal, Pühajärvel, et pidada järjekorras juba viiendat Talvekooli.

Talvekooli juhatas sisse Põlvamaa Arenduskeskuse esindaja Kristi Kahu, kes tutvustas koolidele projekti “Põlvamaa PATEE-programm 2020-2023” noorte ettevõtlikkuse arendamisele suunatud tegevusi 2022. aastal. 

Järgmisena keskenduti põhikoolide ja ettevõtjate vahelisele koostööle. Friedebert Tuglase nimelise Ahja Kooli direktor Pirjo Pall tutvustas talvekoolis osalejatele oma magistritöö kokkuvõtet, millele järgnes ideede genereerimine rühmades ja arutelu. 

Pärastlõunal viis Meeskonnatreeningute Agentuur läbi hajusmeeskonna koostöö- ja kommunikatsioonitreeningu “MAD LOCATION”. Treeningu eesmärk oli treenida osalejate ühtse meeskonnana toimimist, kommunikatsiooni, suure pildi nägemist ja koordineerimisvõimekust olukorras, kus meeskonnaliikmed teevad tööd ühise eesmärgi nimel, kuid erinevates asukohtades, kasutades selleks tänapäevaseid interaktiivseid vahendeid. Osalejad jagati kahte meeskonda, kus kumbki meeskond pidi välja mõtlema oma strateegia ning paika panema rollijaotuse. 

Talvekooli teise päeva sisustas BeWise rakendusimprokoolitus. Tegemist oli osalejaid aktiivselt kaasava ja mängulise suhtluskoolitusega, mille ajal lihviti osalejate suhtlusoskusi, esinemisoskust ja oma sõnumi edastamist. 

Talvekoolis oli kokku 22 osalejat seitsmest Põlvamaa koolist – Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool, Kanepi Gümnaasium, Põlva Gümnaasium, Räpina Ühisgümnaasium, Saverna Põhikool, Tilsi Põhikool ja Vastse-Kuuste Kool.  

Põlvamaal koordineerib „Ettevõtliku kooli" võrgustiku tegevust SA Põlvamaa Arenduskeskus. Maakondliku võrgustiku tegevusi toetatakse Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi meetmest „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist “Põlvamaa PATEE-programm 2020-2023”.

Lisateave:

Aivo Ülper
Arendusspetsialist
Põlvamaa Arenduskeskus
Tel: 53008771
E-post: aivo.ylper@polvamaa.ee

eu