Uudised

Põlvamaa on sama ÄKK-iline kui teised Eesti maakonnad
2022-10-04 10:42:00

21. oktoobril 2022.a. toimub Põlvamaal esmakordselt Põlvamaa haridustöötajatele suunatud ohutusõppus "Põlva ÄKK“, mis algab kell 10.00 ja lõpeb hiljemalt 15.30. 

Osalema oodatakse Põlvamaa koolide õpetajaid, kuid meeskonda võiks kuuluda ka koolijuht ja/või õppejuht. Põlva ÄKK on oma inspiratsiooni saanud Rapla ÄKKilt, kus Põlvamaa meeskond ise kevadel osales. Rapla ÄKK aga sai eeskuju Pärnumaalt Kilingi-Nõmme ÖöMarult aastal 2019 ja niimoodi hea praktika ning eeskuju levib.

Põlva ÄKK annab 5-liikmelistel koolimeeskondadel võimaluse end proovile panna ohtlikult realistlikes olukordades. Sel aastal on planeeritud 14 töötuba. Rinda tuleb pista koolikaklusega, internetiohtudega, teada tuleohutusest ja palju muud. Tuleb kindlasti ülipõnev päev, kus ühtki pingerida ei koostata ja parimat ei selgitata. Kõik osalejad ongi juba väärtusliku kogemuse võrra rikkamad ja seetõttu võitjad nii ehk naa.

Päeva jooksul on tagatud soe toit ja vahepalad, kõikidele osalejatele on tänumeened. 

Registreerida palume aadressil  irena.viitamees@polvamaa.ee 14. oktoobrini kaasa arvatud. 

Põlva ÄKK koostööpartnerid on sel aastal Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Transpordiamet, Naiskodukaitse Põlva ringkond ja Kodutütred, Eesti Punase Risti Põlvamaa Selts,  Keskkonnaamet. 

Põlva ÄKK rahastatakse Põlvamaa kogukondliku turvalisuse 2021.a. taotlusvoorust. 

 

eu