Uudised

Aafrika õhtute sari lõppeb trummikõminaga
2023-09-05 12:41:00

Viimasel suvisel Räpina kultuuriõhtul saab kolmapäeval, 6. septembril kuulata Togo djembe trummide helisid.

Esineja Senam Koffi Tsogbe on Togos sündinud ettevõtja ja kogukonnaarendaja. Sotsiaalse ettevõtjana vahendab ta organisatsiooni Centre des Hommes (CDH) veebipoes Togo kohalikke tooteid. Kasumist toetatakse CDH vabatahtlikku tegevust ja haridusprojekte Togos, ennekõike organisatsiooni loodavat ökoküla. Senam on abielus eestlannaga ja elab praegu Pärnus. Tema kunstiliseks eneseväljenduseks on djembe trummide tegemine ja mängimine.

Tasuta õhtu, kus vahelduvad muusika ja küsimused-vastused, toimub Räpinas Koiva maja aias algusega kl 18. Esimest 50 külalist ootavad tasuta togopärased suupisted. Avatud on ühepäevakohvik, kus kohvisõber saab juua kohvi Cupffee ärasöödavast „küpsistopsist“, jahedate jookide eelistaja aga mekkida mitmesuguseid alkoholivabu kokteile. Räpina Loomemaja kokandusring kostitab mitut sorti kookidega.

Kohtumine saab teoks MTÜ Sündmustemeistrid projekti „Tere, Aafrika!“ raames. Projekti rahastavad Räpina Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp, kohaliku omaalgatuse programm ja Põlvamaa Omavalitsuste Liit. Sündmusi toetavad Värska Originaal, DOOM Films OÜ ja Räpina Loomemaja.

Sari on jätkuks 2021. ja 2022. aastal toimunud projektile „Kolm korda üle piiri“. Sellega meenutame, et sõbralikud kokkupuuted teiste kultuuridega rikastavad Eestit, mitte ei võta meilt midagi vähemaks.

Lisainfo:

Piret Talur
528 9262
pirettalur@gmail.com
https://www.facebook.com/events/199375486484540

eu