Uudised

Põlva kultuurikeskus lennutab Euroopa kultuuripealinna aastal sündmused taevaparki! 
2024-01-18 11:34:00

Taevapargi ehitustööd on alanud ning tänasest on müüki paisatud ka avakontserdi piletid! Uue ja eksklusiivse sündmuspaiga Põlvamaal pühitseb 16. Augustil taevalike helidega Arhimandriit Serafim ja Kolmeteistkümne Assüüria Püha Isa kloostri koor Gruusiast.  

Euroopa Kultuuripealinn jõuab PÕLVA!  

2024. aastal sirutub Põlva taeva ja igaviku poole. Euroopa kultuuripealinn Tartu2024 aasta põhiprogrammi kuuluva festivaliga ”TAEVAPARGI PÜHITSEMINE” pühitsetakse maa ja taevas, elu kogu selle rikkuses! Huvilisi ootab sümbioos maailmakultuurist ja -usunditest läbi rituaalsete etteastete, muusika ja tantsu. Oma loome- ja hingejõud ühendavad põnevad välisesinejad ning siinsed säravad kultuuritegijad.

Sündmustesarja südames on 16. augustil 2024 Põlva Kultuurikeskuse katusel avatav elamuslik ja ainulaadne katusepark ”Taevapark”, täiesti uus multifunktsionaalne sündmuste korraldamise koht Põlvamaal. Katusepark hõlmab kultuurikeskuse katuse erinevaid arhitektuurilisi tasapindu, kust avanevad muinasjutulised vaated kaunile järvesilmaga Põlva linnale ja selle ümbrusele. Lisaks vaateplatvormile tuleb Taevaparki vaba aja veetmiseks roheline puhkeala, sündmuste läbiviimiseks suvelava ja hooajaline pop-up kohvik.

16.–25. augustini pühitsetakse Taevapark sisse kaheksa erilise sündmusega, mis leiavad aset Põlva Kultuurikeskuses, Põlva Maarja kirikus ja Intsikurmu metsapargis.

Pühitsuskontsertidel esinevad: EESTI RAHVUSMEESKOOR / KARL NIELER (Saksamaa) / SERAFIM & Kolmeteistkümne Assüüria Püha Isa kloostri koor (Gruusia) / RO:TORO (Eesti) / SUFI PÖÖRLEVAD DERVIŠID (Türgi) / TARTU ÜLIKOOLI RAHVAKUNSTIANSAMBLI TANTSIJAD AVELI ASBERI juhatusel, TRIINU TAUL & ansambel, SETOD, INUITID (Kanada), JAAPANI TAIKOD (Jaapan) jt.

Sündmust toetavad: Euroopa Kultuuripealinn Tartu2024, Coop Põlva, Põlvamaa Omavalitsuste Liit, Põlva vald.  

Korraldajad: Põlva Kultuurikeskus koostöös Ida-Muusika Festivaliga Orient.   

Lisainfo:

https://tartu2024.ee/programm/taevapargi-puhitsemine-1/

https://taevapargi.ee/

https://www.piletilevi.ee/est/piletid/varia/arhimandriit-serafim-bit-haribi-ja-13-assuuria-puha-isa-kloostri-koor-gruusia-taevapargi-avakontsert-419304/

 

 

Eerika Mark
Põlva Kultuurikeskus e direktor,
Tel: 533 27 335
Eerika.mark@kultuurikeskus.ee
Kultuurikeskus.ee

 

eu