Uudised

Euroopa Kultuuripealinn Tartu 2024 avapidustuste finaal leiab aset Põlvas
2024-01-22 14:32:00
Põlva, Kanepi ja Räpina vald lõpetavad Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avapidustused Põlvas 27. jaanuaril. See on viimane kummardus avatseremooniale Lõuna-Eesti kultuuriaasta alguses. 

 

 

Euroopa kultuuripealinna avatseremooniale Tartus 26. jaanuaril eelnevad ja järgnevad meeleolukad tähistamised Lõuna-Eestis. Kultuuripealinna aasta tervitamiseks astub Põlvas lavale kaheksaliikmeline bänd Angus, kes süstib talvisesse kaamosesse suvist reggae-muusikat.

Bändiga liitub Põlvas sündinud ja kasvanud pärimusmuusik Meelika Hainsoo, kes on Eesti rahvakultuuri edendaja. Ta otsib oma muusikas eelkõige läbipaistvust, kooskõla ja ilu ning jagab seda Põlvas Euroopa kultuuripealinna sõpradega.

Lavale astub ka legendaarne DJ ja raadiosaatejuht Magnuss Eriņš Lätist , kes teab, kuidas pidu käima tõmmata, tuues üle piiri lõunanaabrite palavuse koos mõnusate rütmidega.

„Veerand Eestit on kauaoodatu lävel – 2024. aastal algab Tartus ja Lõuna-Eestis Euroopa kultuuripealinna tiitliaasta. Programmis on üle tuhande sündmuse aasta läbi, millest meelepärase leiab kindlasti igaüks,“ rääkis Tartu 2024 juht Kuldar Leis.

Terve aasta Tartus ja Lõuna-Eestis vältav programm jutustab loovidee Ellujäämise Kunstide lugu – need on teadmised, oskused ja väärtused, mis aitavad meil tulevikus paremini elada.

Põlvamaal jõuab kultuuripealinna programmis publikuni kümneid sündmusi. Programmiga saab lähemalt tutvuda Tartu 2024 kodulehel.

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avatseremoonia „Kõik on kokku üks!“ algab 26. jaanuaril kell 19 Tartus südalinnas Emajõe kaldaäärsel. Üles astuvad Trad.Attack!, Sander Mölder, Lonitseera ja paljud teised tuntud Eesti artistid, näitlejad ning tantsijad. Vaata lähemalt: tartu2024.ee/avamine

Lisainfo: 

Kadri Laanmets
Lõuna-Eesti avamiste koordinaator
kadri.laanmets@tartu2024.ee
+372 5392 1196 
 
 
 
eu