Uudised

Põlvamaa tunnustas tervise- ja turvalisuse valdkonna parimaid
2022-01-14 09:51:00

2021. aasta novembris kuulutas Põlvamaa Arenduskeskus välja tervisedenduse ja turvalisuse valdkonna tunnustamise. Valdkonna märkajaid oli palju ja korraldajatele laekus 13 ettepanekut, mille kirjelduste alusel valis Põlvamaa tervisekomisjon välja 2021. aasta suurimad panustajad.

Aasta 2021 tunnustused on järgmised:

Põlvamaa tervisedendaja on Põlva Roosi kooli direktor Eve Salundi.

Tema kolleegid iseloomustavad teda järgmiselt : "Eve on meie kooli hing ja süda. Meie kooli moto on "Iga laps on täht, aita tal särada." Õpilastele meeldib koolis käia ja õppida. Koolipere on rahulik, südamlik ja õpilastele pühenduv, sest direktor on loonud koolis väga positiivse ja turvalise õhkkonna.

Põlvamaa tervise ja/või turvalisuse tegu on "Valgjärve Vabatahtliku Päästeseltsi komandohoone renoveerimine"

Renoveeritud komandoruumidesse saab nüüdsest paigutada tehnika ja kõik depoos vajalikud vahendid: uue tulekustutusauto, tuletõrjevarustuse, päästjate riided ning õppe- ja abimaterjali. Nüüdsest on kõigil päästeseltsi liikmetel hea ja kiire ligipääs varustusele. Uus depoo asub maantee ääres ja tagab kiire väljasõidu.

Põlvamaa tervisesõbraliku organisatsiooni nimetuse saavad tänavu kaks asutust – Tilsi Põhikool ja Põlva Lasteaed Lepatriinu

Eelmainitud asutustes hoitakse tervisedendust au sees. Tervise ja turvalisuse alaseid tegevusi püütakse siduda igapäeva õppetööga. Tilsi Põhikool alustab õppeaastat stardilaagriga, kus enamik tegevusi toimub õues- sportmängud, taimede ja putukate uurimine. Pimedatel sügiskuudel turgutatakse vaimset tervist "vaimse tervise nädalaga" ning tervist toetava toiduga. Lasteaed Lepatriinu korraldab juba mitu aastat projekti "Hoovilust" kuhu on kaasatud terve lasteaed koos lapsevanematega, seisab hea õpetajate vaimse tervise eest läbi programmi "Heaolu loov lasteaed" ja palju muud.

Põlvamaa lasteaedade ja koolide tervisetegu – Räpina Ühisgümnaasiumi tervisetegu "Köögiviljad toidulaual".

Selle raames külastasid lapsed koduaeda, kokkasid koos, koostasid köögiviljaraamatu ning korraldasid lapsevanematele mini konverentsi.

Põlvamaa 7-26. aastaste noorte sündmus on Põlva valla Noorsootöö keskuse õpihuvilaagrid, et veidigi leevendada distantsõppega seotud raskusi. Põlva valla Noorsootöökeskuse eestvedamisel toimus 8 õpihuvilaagrit, mille läbivaks teemaks oli meediapädevus, mida igas rühmas käsitleti pisut erinevalt. Erilise fookuse all oli vaimne tervis ja õpirõõmu leidmine läbi erinevate noorsootöö meetodite.

Suured tänud kõikidele märkajatele kandidaatide esitamise eest, vaid tänu teile saame tunnustada tervisedenduse ja turvalisuse valdkonna panustajaid.

Palju õnne kõigile!


Lisainfo:

Irena Viitamees
Ennetustööspetsialist
Põlvamaa arenduskeskus
55686111
Irena.viitamees@polvamaa.ee

 

 

eu