Uudised

Põlvamaa harrastusteatrid tähistasid teatripäeva
2022-03-28 11:01:00

Teatripäeva eel 26. märtsil sai Kanepi Seltsimajas  kokku üks väga loominguline ja tegus seltskond. Viie Põlvamaa harrastusteatri esindajad alustasid juba hommikul lavastaja Tarmo Tagametsa eestvedamisel tegutsemist. 

Päeva teemaks oli "Homme olen targem". Soojenduseks tehti erinevaid mänge ja harjutusi. Vahetati huvitavaid teadmisi ja kogemusi, mida teatri tegemisel võib vaja minna. Meie maakonnas tegutsevate harrastusteatrite hulgas on näiteringid ja stuudiod, kelle töökorraldus ja eesmärgid on üsna erinevad, aga sellele vaatamata oli tore koos asjade üle arutleda.  Puhkepausidel jõuti koguni välja selgitada millises Eestimaa paigas on kellegi juured.

Tore oli tunda, et teatri tegemise pisik on keeruliste aegade kiuste siiski alles jäänud.  Moodustati grupid ja valmistati ette lühilavastus. Lavastus koosnes kolmest uudiste saatest: Aktuaalne kaamera, Reporter ja Vremja, mis põhinesid reaalsetel värsketel uudistel. Kõik need esitati positiivses ja humoorikas võtmes isegi siis, kui tegemist oli üsna tõsiste teemadega. Tarmo Tagamets kiitis osalejate head huumorisoont. Lühilavastust oli võimalik vaadata ka publikul.Teatripäev kujunes väga sisukaks, lõbusaks ja ilmselt oligi iga osaleja järgmisel päeval millegi talle olulise võrra targem. Esindatud olid: Lutsu Teater, Vastse-Kuuste näiteringid, Alle-Saija Teatristuudio, Saverna estraadiring ja Kanepi Harrastusteater. Suur tänu Tarmo Tagametsale ja kõigile osalejatele! Rõõmsate kohtumisteni!

Põlvamaa teatripäeva korraldas Kanepi Seltsimaja, toetas Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp. 

Foto: Kanepi Seltsimaja

Marju Jalas
Kanepi Seltsimaja juhataja
Tel. 58163636

eu