Uudised

"Діти за мир в Україні" - "Lapsed rahu eest Ukrainas"
2022-08-23 17:48:00

Ukraina iseseisvuspäeva tähistav Kulikivka laste kunstinäitus Põlvamaa kultuuriasutustes 15.08- 15.09.2022.

24. augustil tähistab Ukraina iseseisvuspäeva. Sel puhul on kolmeteistkümnes Põlvamaa kultuuriasutustes võimalik vaadata Kulikovka laste kunstinäitust. Põlva maakonnal on olnud sõprussidemed Ukraina Tsernigovi oblasti Kulikivka omavalitsusega juba 52 aastat.

Olles kontaktis Kulikivka omavalitsuse juhtidega, organiseeris Räpina Loomemaja koostöös Kulikivka omavalitsusega sealsetele lastele joonistusvõistluse. Idee eestvõtja, Räpina Loomemaja juhi Leo Küti sõnul oli joonistusvõistluse mõte anda Kulikivka lastele tegevust sõja ajal ja samas ka teavitada Kulikivka inimesi, et oleme jätkuvalt sõbrad. Võistlusele laekus 100 tööd 82 autorilt vanuses 6-15 aastat. Ukraina poolt tegelesid kunstikonkursiga omavalitsuste juht Yulia Posternak ja haridusosakonna spetsialist Ira Guz.

Kohapealne žürii Kulikivkas valis välja oma lemmikud ja mais Kulikivkasse humanitaarabi viies andis Leo noortele üle auhinnad, aga ta tõi kaasa ka joonistused. Joonistused said kõik skaneeritud. Juunikuus tehti Põlvamaa kultuuriasutustele ettepanek valida sellest pildipangast välja näitamiseks meelepärased tööd. Nii sai iga kultuuriasutus panna näituse kokku oma äranägemist järgi.

Kulikivka laste töid saab vaadata 15.augustist kuni 15.septembrini Põlvamaa raamatukogudes Tilsis, Räpinas, Verioras, Mehikoormas, Vastse- Kuustes, Maaritsas, rahvamajades Mehikoormas ja Leevis, Karilatsi Vabaõhumuuseumis, Räpina muuseumis, Räpina Haiglas ja Räpina loomemajas. Põlva Kultuurikeskuse salongis on näitus vaadatav alates 15.septembrist.
 

Lisainfo:

Evelyn Grzinich
SA Põlvamaa Arenduskeskuse kultuuri- ja välissuhete spetsialist
 +372 51 38 599

eu