Põlvamaa TEHA

Tervisekassa kutsub osalema virtuaalses vähi sõeluuringute infotunnis
2024-03-04 10:30:00

Tervisekassa kutsub kõiki kooli- ja lasteaiatöötajaid osalema virtuaalses infotunnis, kus tutvustatakse lähemalt Eestis tehtavaid vähi sõeluuringuid – emakakaela-, rinna- ja jämesoolevähi oma. Tasuta sõeluuringule on sel aastal kutsutud ligi 200 000 inimest ning nende seas on nii mehi kui ka naisi vanuses 30–74.

Olgugi et sõeluuringutel on viimastel aastatel aina usinamalt käidud, jääb sõeluuringute osalusmäär veel alla 70%. See on aga sihtmärk, mis on vaja saavutada selleks, et vähki haigestumus ja suremus hakkaks vähenema. Sageli jäetakse sõeluuringule minemata seetõttu, et kaebused puuduvad. Tegelikult ongi aga sõeluuring mõeldud eelkõige inimestele, kel haiguse sümptomeid pole.

Zoomis toimuvas infotunnis räägib Ida-Tallinna Keskhaigla naistearst Külli Erlang lähemalt, miks on oluline sõeluuringul osaleda, kes on uuringule kutsutud, mida uuringul tehakse jne. Infotunni jooksul on aega ka küsimusteks. Mida rohkem töötajaid teie asutusest osaleb, seda uhkem :)

Infotund toimub 18. märtsil kell 15.00–16.00 Zoomis.

Palun registreerige enda osalemissoov siin, et saaksime teile Zoomi lingi saata: https://forms.gle/yYpWo8kn7zmNSo5f6

Kui teil on küsimusi või ettepanekuid, võtke palun ühendust Tervisekassa kommunikatsioonipartneriga meilitsi victoria@akkadian.eu või helistades +372 5908 7375.

 

Lugupidamisega
Irena Viitamees
Ennetustöö spetsialist
Põlvamaa Arenduskeskus

eu