Terviseedendus uudised

Põlva Koolis toimus ohutusõppus "Põlva ÄKK“
2022-10-22 23:07:00

21. oktoobril toimus Põlva Koolis esmakordselt Põlvamaa haridustöötajatele suunatud ohutusõppus "Põlva ÄKK“, mis oli täis põnevaid töötubasid ja harivaid arutelusid. 

Ohutusõppusel osales 11 meeskonda üheksast Põlva maakonna koolist ja üks lasteaia meeskond. Põlva ÄKK andis kuni 5- liikmelistel meeskondadel võimaluse end proovile panna ohtlikult realistlikes olukordades. Sellel aastal olid teemadeks kaklus koolis, esmaabi, Ole Valmis!, ootamatu külaline ehk reporter koolis, evakuatsioon, tuleohutus, liigun looduses jälgi jätmata, äkkrünnak koolis, abivajav laps, ohud internetis, bussiõnnetus ja palju muud. Kokku oli 13 töötuba, kiidusõnu osalejatelt sai igaüks. Töötoas oli oluline iga liikme individuaalne panus ja teadmised, aga ka meeskonnatöö, üksteise toetamine ja märkamine. Mitmed lavastatud olukorrad, olid kooliperele kindlasti tuttavad, kuid olukorra taas läbimängimine kinnitab teadmisi ning annab kindlustunde tegutsemisel. 

Kuigi õppepäev oli pikem ja keerulisem kui tavaline koolipäev, siis ka peale lõunasööki ei olnud väsimust ega vingus ilmeid osalejate nägudel. Tagasiside kogutakse osalejatel veebiküsitluse teel, et edaspidi sujuks päev veel paremini. Põlva ÄKK on saanud oma inspiratsiooni Rapla ÄKKilt, kus Põlvamaa meeskond kevadel ise osales. Rapla ÄKK aga võttis selle hea praktika Pärnumaalt Kilingi -Nõmme ÖöMarult aastal 2019. 

Aitäh Põlva Kool, Mooste Mõisakool, Põlva Gümnaasium, Põlva Roosi Kool, Jakobi Kool, Kanepi Gümnaasium, Viluste Põhikool, Tilsi Põhikool, Rosma Kool ja Pihlapuu Lasteaed, et võtsite väljakutse vastu ja osalesite ohutuspäeval. Eriline tänu Põlva Kooli 7. klassi õpilastele ja Põlva Gümnaasiumi gümnasistidele, kes aitasid teha päeva veel põnevamaks ning näitasid üles suurepärast näitlejameisterlikkust. 

Põlva ÄKK koostööpartnerid olid sel aastal Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Transpordiamet, Naiskodukaitse Põlva ringkond ja Kodutütred, Eesti Punane Rist,  Keskkonnaamet, Kanepi vald ja Põlvamaa arenduskeskus

Põlva ÄKK rahastatakse Põlvamaa kogukondliku turvalisuse 2021.a. taotlusvoorust.

Lisainfo:

Irena Viitamees
Põlvamaa Arenduskeskuse ennetustöö spetsialist
5568 6111
irena.viitamees@polvamaa.ee

Fotoallkiri: Põlva ÄKK andis meeskondadele võimaluse end proovile panna mitmetes ohtlikult realistlikes olukordades. Foto: Jan-Mattias Kottise

eu