Terviseedendus uudised

Tervise ja tööminister tänas ja tunnustas rahvatervise valdkonda panustanuid
2023-02-21 11:31:00

Esmaspäeval 20. veebruaril  tunnustas tervise- ja tööminister Peep Peterson Maarjamäe lossis tegusamaid tervisedendajaid üle-eesti. Põlvamaalt pälvisid tunnustuse Anne Nook, Inge Tamm ja Nikolai Järveoja.

Üle mitme aasta saame tänada inimesi, kes on pühendunult panustanud meie inimeste tervise edenemisse“ alustas sündmust tervistussõnadega tervise- ja tööminister Peep Peterson. Ministri sõnavõtuga ja sündmuse galeriiga tutvu SIIN. Sotsiaalministeerium alustas tervisedenduse valdkonna tunnustamisega 2012. aastal. Viimati toimus tunnustamine 2020. aasta, mistõttu oli maakondadel võimalik esitada 3 laureaati.

Põlvamaa rahvatervise komisjoni esitas Sotsiaalministeeriumi tunnustamisele Põlvamaalt  järgmised kandidaadid. 

Anne Nook, kes on olnud pikki aastaid Põlva Päevakeskuse eestvedaja, on seisnud eakate vaimse tervise ja heaolu eest ja teeb seda praegugi. Arendanud Päevakeskuse kohaks, kus eakatel on huvitav ja turvaline olla.
Inge Tamm on Põlvamaa Tervisenõukogu liige ja pikki aastaid arendanud Põlvamaa Tervist Edendavate Lasteaedade võrgustikku. Inge on hea seisnud lasteaia õpetajate ja õpetajaabide arengu ning koolitamise eest.  
Nikolai Järveoja orienteerumisklubi Kobras asutajaliige ja pikaajaline president. Samuti treener, orienteeruja ja kohtunik. Orienteerumisteisipäevakud on tuntud nii Põlvamaal kui mujal Eestis ja väga palju tutvustamist ei vajagi. Oma tööde ja algatuste eest on Järveoja lisaks Sotsiaalministeeriumi tunnustusele 2019. aastal pälvinud Põlvamaa tervisedendaja tunnustuse, 2020. aastal Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Varasemalt on Põlvamaalt tunnustatud oma panuse eest rahvastiku tervise edendamisel Ene Mattus, Triinu Õispuu, Margit Rikka, Terje Paes, Katrin Satsi, Janika Usin ja Reet Külaots.

Palju õnne kõikidele laureaatidele.

Lisainfo:

Irena Viitamees
Ennetustöö spetsialist
Põlvamaa arenduskeskus
55686111
Irena.viitamees@polvamaa.ee

 

eu